Shinken.

Budo, fys och japansk kultur.

  Vad behöver jag för att träna?

 1. All utrustning införskaffar du genom föreningen. Fråga instruktören när det är dags.
  Till första träningstillfället får du låna utrustning, det du behöver ta med dig är gymnastikbyxor och t-shirt. Vi tränar barfota så tvätta dig gärna innan träning. Vid fortsatt träning behöver du ett träsvärd, bokken. Träningsdräkten består av gi (överdel), juban (undertröja), hakama, (byxkjol), obi (bälte) och knäskydd. När du blir duktigare blir du tillsagd att införskaffa dig ett iaito (replika av ett riktigt svärd utan egg).
  Efter många års träning är det dags för ett riktigt svärd, ett sk. shinken.

  Öppettider: Torsdagar kl 20:00 – 21:45

 2. Föreningsinformation

 3. Shinken Dojo är en kultur- och idrottsförening i Göteborg som utövar Hōki-ryū iaido och ZNKR iai.
  Alla är hjärtligt välkomna som medlemmar i Shinken Dojo. Du kan vara en aktiv medlem eller stödmedlem för att stödja en kultur- och idrottsförening i Göteborg. Ett stort antal medlemmar är inte vårt mål, men fullständigt klart är att ”ju fler vi är tillsammans, ju gladare blir vi”. Vi är en iaido-förening i Göteborg som tänker på kvalité framför kvantitet, vi inspireras av varandra, har roligt, stimuleras samt utvecklas tillsammans ju mer vi tränar. Dessutom mår vi bättre mentalt och fysiskt.

  Du behöver inte ha någon speciell bakgrund eller förkunskaper. Kom förbi vår träningslokal eller kontakta någon av våra medlemmar för ett prova-på-pass. Utrustning får du låna första gången. Du får information om vad du behöver som iaido-utövare på första träningen du deltar på. All utrustning kan du sedan införskaffa dig på klubben. Vi har en familjär miljö och värnar om alla medlemmar för deras utveckling i budo och fysik.
  Föreningens registrerade namn hos specialidrottsförbundet Budo & Kampsportsförbundet är Iaidoföreningen Shinken.

  Plusgironummer:
  84 68 45-6 (Fyll i den blivande medlemmens namn på inbetalningen).

  Terminsavgift:
  1000kr/termin.
  Då ingår årlig medlemsavgift, träningsavgift, försäkring hos Folksam via Riksidrottsförbundet, tillgång till bibliotek och lån av utrustning.

  Åldersgräns:
  15 år. Yngre intresserade ber vi kontakta oss för diskussion.